Meditacija v našem centru

Meditacija v prostorih Psihološko – Energijskega Centra Bella Vita

Meditacija je trening umiritve uma.

V vsakdanjem življenju smo ljudje izpostavljeni mnogim izzivom, stresu in zunanjim dražljajem okolice. Včasih tudi nezavedno, a vendar vemo, da nam um nenehno deluje in vsi ljudje absorbiramo te dejavnike v sebi.

Ura meditacije je namenjena našemu umskemu delu telesa, ko se povežemo sami s seboj, s svojo notranjostjo, utišamo naše misli. Ko enkrat dosežemo ta učinek lahko s to energijo naredimo zelo veliko za bolj kvalitetno življenje. Soočenje s seboj in svojimi najglobljimi mislimi je izziv za vsakega posameznika.

V meditativnem stanju, ko se nam um umiri, dihanje pa postane globlje, bolj sproščeno in enakomernejše, takrat dobijo naše možganske celice veliko več hranljivih snovi in kisika in dobimo večjo senzitivnost za energijo v nas in okoli nas. V določenem trenutku meditacije imamo občutek, da spimo, vendar naša zavest še vedno nadzira telo. Takrat iščemo povezavo med svojim duhovnim bitjem in duhom narave.

Severnoameriški raziskovalec Jon Kabatt Zinn, molekularni biolog, zdravnik in profesor na medicinski fakulteti v Massachuetssu, ustanovitelj klinike za zmanjšanje stresa in zenovskega centra v Cambridgeu ter avtor številnih knjig s področja meditacije trdi, da je meditacija najboljši in najpreprostejši način , kako doseči duševno ravnovesje. Raziskave potrjujejo tudi dejstvo, da tisti, ki meditirajo več let ohranijo več sivih možganskih celic, kako tisti, ki ne.

Drugače pa je meditacija stara več tisočletij in izhaja in budističnih in drugih starodavnih kultur.

Če želite najti ravnovesje v sebi, ljubezen do samega sebe in duševni mir , se nam pridružite enkrat tedensko v prostorih Psihološko- energijskega centra Bella Vita, kjer vas bomo popeljali v globlji, notranji svet spoznavanje samega sebe.

Veselim se vašega obiska,

Vaša

Brigita Petek – Meditacija v Centru Bella Vita